A legjobb bőrgyógyászati szakemberek

A szemölcs eltávolítás fortélyai

A szemölcs egy vírusos eredetű bőrbetegség, amely elsősorban a gyermekeket és a fiatal felnőtteket érinti. A kéz, az ujjak, a térdek, a lábfej,  a körmök körüli terület, valamint az arc azok a testrészek, amelyek érintettek lehetnek. Mielőtt azonban a vírusos szemölcs eltávolítás mellett döntene, érdemes megtudnia, hogy milyen típusú szemölccsel van dolga, s ennek megfelelően kiválasztani a megfelelő kezelést. Míg egyes szemölcsök semmilyen problémát nem okoznak, addig másik fajták akár fájdalommal is járhatnak. A bőrgyógyász dermatoszkóp segítségével vizsgálja meg a szemölcs környékét, és tesz javaslatot a kezelés módjára vonatkozóan. Ajánlhatja az ecsetelést, a fagyasztást, az elektromos berendezéssel törétnő eltávolítást, vagy akár a sebészi kimetszést is.

A futószemölcs professzionális kezelése

A sérült bőrfelszínen keresztül fertőz a futószemölcsöt okozó HPV víruscsalád egyike, amely azonban azért is rendkívül sok bosszúsággal jár, mert nagyon könnyen elterjed. Kézmosással, a bőrfelületek egymással való érintkezésével akár az egész kézfej fertőződhet, ami igencsak elnyújtja a kezelés idejét. Fontos, hogy mihamarabb szakembert keressen fel a problémával, és elkezdődhessen a futószemölcs kezelése, mely legtöbbször ecsetelő felírásából, és rendszeres használatából áll.

Léteznek otthoni gyógymódok?

Bár számos egészségügyi probléma esetében eredményesek lehetnek az otthoni kezelések, és a természetes gyógymódok, ez a szemölcs esetében nincsen így. Ha nem szeretné, hogy nagyon elszaporodjon, vagy napról-napra nagyobb legyen az, fontos, hogy mihamarabb orvoshoz forduljon. A beavatkozás házilag nem ajánlott, ugyanis fontos, hogy a teljes fertőző bőrrész eltávolításra kerüljön, amihez feltétlenül szakember segítsége szükséges. Az otthoni megoldásokkal akár súlyos fertőzést, vagy gyulladást is okozhat saját magának. A népi gyógyászat a vérehulló fecskefű nedvével történő ecsetelést javasolja, de a gyógyszertárakban kaphatóak szalicilsav tartalmú ecsetelők is hasznosak lehetnek, melyek kisebb szemölcsök esetében néhány hét alatt javulást hozhatnak. Gyors, biztos módszer iránt érdeklődve azonban ajánlott profit felkeresnie.

A szemölcs gyakran vírusos fertőzés eredménye

A vírusos szemölcs kezelése a már említett elhúzódó ecseteléses technika mellett történhet mélyfagyasztással is. Sokan tartanak tőle, pedig csak minimális fájdalommal jár, és a hegesedés kockázata is alacsony. Folyékony nitrogén kerül a szemölcsre a beavatkozás során, vérzéssel nem kell számolni, viszont a fertőzés méretétől függően többször is szükség lehet az eljárás megismétlésére. Egyedül azoknak nem ajánlott a mélyfagyasztás, akik artériás keringési zavarokkal küzdenek, vagy a hideg hatásra csalánkiütéssel reagálnak. További lehetőséget kínál az elektromos berendezés, vagy már néven kauter segítségével történő eltávolítás. A mikrosebészeti beavatkozások esetében használatos készülék előtt a területet érzésteleníti a szakember, ám ennek ellenére némi vérzés és fájdalom tapasztalható. Nem ajánlott aszpirin tartalmú gyógyszereket és véralvadásgátlót szedők számára.

Hogy történik az eltávolítás?

A vírusos szemölcs eltávolítása plasztikai sebész segítségével is történhet mégpedig sebészi kimetszéssel. Erre általában akkor szokott sor kerülni, ha az előző módszerek nem vezetnek eredményre. A helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás után legalább két hétig kímélni kell az adott területet, és a hegesedés elkerülése érdekében célszerű az orvos utasításait pontosan betartani.

Mennyit szánjunk a beavatkozásra?

Az operáció árai attól függően alakulnak, hogy egyszerre hány darab levételét szeretné megoldani. A szemölcsök számának növekedésével csökken a költség, így egy szemölcstől már 18-20 ezer forint körüli összegért megszabadulhat választott plasztikai sebészénél, a továbbiak ára pedig arányosan csökkenni szokott. Az ár helyi érzéstelenítést is tartalmaz, viszont ha szövettani vizsgálatot is szeretne kérni – javasolt!- akkor az további 7-8000 forintos kiadással jár majd. Ha Ön is megunta, hogy szemölcsök csúfítják el külsejét, kérjen időpontot szakembereink egyikéhez, aki tájékoztatja az eltávolítás lehetőségeiről!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!