A legjobb bőrgyógyászati szakemberek

Hatékony tetoválás eltávolítás véglegesen

Sokan vannak úgy vele, hogy ami egykor még elnyerte tetszésüket, az az évek előrehaladtával már lehet, cseppet sem felel meg ízlésüknek. Ez akkor jelent problémát, ha olyan véglegesnek bizonyuló eljárásról van szó, mint a tetoválás. Ma azonban már lehetőség nyílik arra is, hogy megszabaduljunk azoktól az ábráktól, feliratoktól, motívumoktól, amelyek akár egy elmúlt szerelem, akár az új munkahely kapcsán nem férnek bele életünkbe. Az eltávolítás több kezelést tesz szükségessé, és ahogyan maga a minták felvarratása, úgy ez sem teljesen fájdalommentes. Vannak azonban olyan helyzetek, amelyekben mindenképpen megéri e lehetőség mellett dönteni. Tény az is, hogy a fogyás, vagy a hízás, és az öregedés sincsenek éppen jó hatással a bőr állapotára, és ezáltal a tetoválások kinézetére sem.

Korszerű, profi műtétek, lézerrel

A műtét lézerrel történik, mely során úgynevezett Q-kapcsolt lézert használ a szakember. Évekkel ezelőtt alkalmazták a dermabráziót, a sóoldatos abráziót, sőt, CO2 lézert is, ám ezekkel kapcsolatban a tapasztalatok nem voltak a legjobbak, ugyanis gyakori volt a hegesedés. A korszerű Q-kapcsolt lézer nagy előnye más módszerekkel szemben, hogy a tintát olyan gyorsan töri fel gyakori pulzálásával, hogy közben az ép bőrfelület teljesen érintetlen és sérülésmentes marad. Gyakran felmerülő kérdés, hogy marad-e bármilyen heg az eltávolítás után. Fontos tudnia, hogy egyes gyógyszerek szedése, a terhesség időszaka, vagy az immunrendszer nem megfelelő működése erősíthetik a hajlamot a hegesedésre.

A főváros professzionális klinikái

A tetoválás leszedetése Budapest területén több klinikán is lehetséges, a hozzáértés azonban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a végeredménnyel elégedett legyen páciensként. A gyorsan pulzáló lézerrel kapcsolatban érdemes tudnia, hogy bár mindenki másként észleli azt, de alapvetően kellemetlen érzéssel jár a beavatkozás. Ahhoz, hogy az eredmény megfelelő legyen, több kezelésre lesz szüksége, melyek között legalább 4-6 hétnek el kell telnie. Egy komplett kezelés körülbelül 5-10 kezelést tesz szükségessé, ezzel tehát mindenképpen számolnia kell, ha belevág. A pontos kezelésszám attól függően alakul, hogy hol található a testen az adott ábra, valamint milyen mélyen van a bőrben a tinta.

A beavatkozás ára megfizethető

A lézeres beavatkozás ára mindig függ a kezelések számától, és természetesen az ábra, motívum nagyságától. Egy 3*3 centiméteres minta alkalmanként körülbelül 10 ezer forintot kóstál. Ez a tetovált szemöldök kezelésekor általában kicsit drágább, alkalmanként 15 ezer forint. Vannak, akik az első kezelés után gyakorlatilag semmiféle változást nem észlelnek, sőt, akár sötétebbnek is látják a mintát. Fontos tisztában lennie azzal, hogy idő kell, mire a bőr reagál a lézeres beavatkozásra, és mindenkinél más időtartam az, míg valóban halványodni kezd a minta. A lézer tulajdonképpen nem távolítja el a tetoválást, csak feltöri a tintát. Így annak a területről való elszállítása és a szervezetből való kiürítése részben az immunrendszer feladata is. Ebből adódik tehát, hogy mindenkinél más és más ideig tart ez a folyamat. Ha megszabadulna megunt, vagy aktualitását vesztett tetoválásaitól, tovább kattintva kiváló szakembereket és klinikákat ismerhet meg e célból!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!